Pravila privatnosti HCCU

Koje podatke prikupljamo? Mi u Hrvatskoj call centar udruzi shvaćamo vašu privatnost krajnje ozbiljno i odgovorno u potpunosti usklađeno s GDPR uredbom i vašim podacima upravljamo isključivo za primjerene poslovne procese i svrhe za koje su prikupljeni i to u okvirima vaših privola.

PODACI O PREGLEDAVANJU Tijekom normalne uporabe, IT sustavi i softverski postupci za upravljanje ovom web stranicom preuzimaju neke osobne podatke čiji je prijenos implicitan u korištenju Internet komunikacijskih protokola. Riječ je o informacijama koje nisu povezane s određenim pojedincima, ali bi po svojoj prirodi mogle putem obrade i povezivanja s podacima trećih strana omogućiti identifikaciju korisnika. Ova kategorija podataka uključuje IP adresu ili nazive domena računala korištena od strane korisnika koji se povezuju s web stranicom, URI (Uniform Resource Identifier) adrese traženih resursa, vrijeme zahtjeva, metoda korištena za podnošenje zahtjeva na server, veličinu datoteke dobivene kao odgovor, numerički kôd koji označava status odgovora poslužitelja ( uspješan, pogreška itd.) te ostale parametre koji se odnose na operacijski sustav i korisnike. Ti se podaci upotrebljavaju samo za dobivanje anonimnih statističkih podataka na web stranici i za provjeru ispravnog funkcioniranja te se brišu odmah nakon obrade.

KOLAČIĆI (COOKIES) Kolačići su tekstualne datoteke koje se nalaze na vašem računalu kako bi se prikupile standardne internetske zapise informacija i informacije o ponašanju posjetitelja. Ove se informacije koriste za praćenje korištenja web stranice i za sastavljanje statističkih izvještaja o aktivnostima web stranice. Postavke svojeg preglednika možete podesiti tako da ne spremate kolačiće. Međutim u nekim slučajevima neke od funkcionalnosti naše web stranice zahtijevaju kolačiće i možda neće funkcionirati odlučite li ih ne prihvatiti. Koje informacije prikupljamo o Vama? Prikupljamo osobne podatke o vama kada se: učlanjujete u udrugu (zakonska obveza vođenja Registra članstva !), pretplatite na newsletter, preuzimate materijale ili pošaljete email. Prikupljano i podatke kada se prijavljujete za učešće na konferenciji-prijavnica, dobrovoljno ispunite ankete ili dajete povratne informacije. Podaci o korištenju web stranice prikupljaju se pomoću kolačića.

Kako ćemo koristiti informacije o Vama? Prikupljamo informacije o vama kako bismo vam poslali newsletter, pozivnice na konferenciju i druge događaje, kako bismo vas e-mailom obavijestili o uslugama i proizvodima za koje mislimo da bi vam mogli biti od interesa. Također prikupljamo statističke podatke o posjetama od svih posjetitelja web stranice, kako bi optimizirali naše web stranice. Vaši osobni podaci ne proslijeđuju se trećim licima ili pravnim subjektima . HCCU neće dijeliti vaše podatke za marketing ili bilo koje druge svrhe s drugim udrugama i/ili tvrtkama. Vaše osobne podatke nećemo obrađivati na bilo koji način koji nije opisan u ovim pravilima privatnosti. Obradit ćemo vaše osobne podatke na adekvatan i relevantan način i ograničiti na samo ono što je potrebno uzevši u obzir svrhu za koju se podaci koriste. Nećemo obrađivati osobne podatke za koje znamo da su neispravni, nepotpuni ili zastarjeli. U tim slučajevima poduzeti ćemo aktivnosti neophodne za ažuriranje vaših osobnih podataka. Vaši osobni podaci bit će obrađeni samo za navedenu svrhu, te vas potičemo da izaberete za koje od ponuđenih opcija ćete nam dati privolu.

Marketing Htjeli bismo vam poslati informacije o proizvodima i uslugama na tržištu, kao i onima naših partnera koji bi vam mogli biti od interesa. Ukoliko ste dali privolu za primanje marketinških materijala, bilo kojem trenutku možete je slobodno oduzeti. Imate pravo u bilo kojem trenutku oduzeti nam privolu za kontaktiranje u marketinške svrhe i privolu da vaše podatke dajemo na uvid davateljima rješenja i/ili usluga iz kontakt centar sektora. Ukoliko više ne želite biti kontaktirani u marketinške svrhe možete opozvati svoju/svoje privole.

Baza podataka HCCU vaše podatke privremeno sprema u Mailchimp bazu podataka. Mailchimp je vodeća svjetska automatizirana platforma za marketinške aktivnosti.

Ostale web stranice Naša web stranica sadrži linkove na druge web stranice. Ova pravila privatnosti odnose se samo na stranicu www.hccu.hr tako da kada posjetite druge web stranice predlažemo da obvezno pročitate njihova pravila privatnosti i upoznate se s istima. Pristup vašim informacijama, izmjenama i drugim pravima Vi imate pravo zatražiti kopiju podataka koje pohranjujemo o vama. Ukoliko želite kopiju vaših osobnih podataka molimo vas da nam pošaljete e-mail na privatnost@hccu,hr. Želimo biti sigurni da su vaši osobni podaci ispravni i ažurni. Možete nas zatražiti da ispravimo ili uklonimo informacije koje smatrate netočnim ili nepotpunim. Također, možete zatražiti da obrišemo sve vaše osobne podatke koje pohranjujemo. Za detaljniji pregled svih vaših prava, molimo pogledajte odjeljak „Pravila privatnosti“.

Prava u svezi osobnih podataka Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR), regulativa je Europske unije koja štiti vaše osobne podatke i propisuje njihovo prikupljanje, pohranjivanje i obrade, u skladu sa zakonom pod strogim uvjetima, za opravdanu i unaprijed opisanu svrhu za koju se i prikupljaju. Osobe ili organizacije koje prikupljaju i upravljaju vašim osobnim podacima moraju ih zaštititi od zloupotrebe te moraju poštivati određena prava vlasnika podataka koja su zajamčena pozitivnim zakonodavstvom EU i nacionalnih sastavnica EU.

PREGLED PRAVA ZAJAMČENIH GDPR UREDBOM/REGULATIVOM:

  • Pravo na pristup. Pojedinac ima pravo dobiti potvrdu o tome da li se njihovi osobni podaci obrađuju ili ne, i tamo gdje je to slučaj, mora mu se omogućiti pristup tim podacima.
  • Pravo na ispravak. Pojedinci imaju pravo zatražiti ispravak netočnih osobnih podataka i pravo dodavanja osobnih podataka koje će dopuniti bilo kakve nepotpune osobne podatke.
  • Pravo na zaborav. U određenim slučajevima, pojedinci imaju pravo zatražiti brisanje njihovih osobnih podataka.
  • Pravo na ograničenje obrade. Pojedinci imaju pravo zatražiti ograničenje obrade, primjenjivo na određeno razdoblje i/ili određene situacije.
  • Pravo na prenosivost. Pojedinci imaju pravo preuzeti (u strukturiranom i/ili nestrukturiranom) obliku svoje osobne podatke i imaju pravo prenijeti ih trećoj strani.
  • Pravo na prigovor. U pojedinim slučajevima, pojedinci imaju pravo prigovora na obrađivanje njihovih osobnih podataka, uključujući i profiliranje.
  • Pravo da se ne podliježe automatiziranoj obradi osobnih podataka. Pojedinci imaju pravo ne biti podvrgnuti odluci koja se temelji isključivo na automatiziranoj obradi.
  • Pravo na podnošenje pritužbi. Pojedinci imaju pravo priložiti pritužbu u vezi s obradom osobnih podataka nadležnim tijelima za zaštitu podataka – u RH: AZOP ( www.azop.hr)
  • Pravo na naknadu štete. U slučaju kršenja primjenjivih zakona u obradi osobnih podataka pojedinci imaju pravo tražiti odštetu za štetu koju im je takva povreda mogla uzrokovati.

Ostalo Komunikacija. U slučaju potrebite komunikacije s HCCU za cjelokupno problematiku zaštite osobnih podataka i privatnosti pojedinci se mole koristiti email HCCU: privatnost@hccu.hr. HCCU će nastojati poslati odgovor na poslani email u roku od 30 dana.